Aşağıbitikçi İmam Hatip Ortaokulu


Vizyon: Okulumuz, Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; kendi kendini yönetebilen, mantıklı düşünebilen, yaratıcı düşünceye sahip, araştıran, sorgulayan, öğrenmeyi davranış haline getirmiş öğrenciler yetiştirmenin yanı sıra kendini ve çevresini değiştirebilecek güçlü karakterler yetiştirmeyi vizyon olarak belirlemiştir.

Misyon: Öğrencilerimizi; Türk toplumunun değerlerini, ahlakını önemseyen, Orta Öğretim Sınavlarında başarılı olan, yeteneklerine göre mesleki eğitime yönelen, görevini yapan ve sorumluluk yüklenebilen, Kendilerine güvenen, çağdaş teknolojileri etkili biçimde kullanabilen, bilimsel düşünme, çalışma ve araştırma alışkanlığı kazanmış, bedensel ve ruhsal bakımdan gelişmiş, mensubiyet ve mesuliyet sahibi, İnsanlar olarak yetiştirmek hedefimizdir.

Başarılar: 2021 LGS Sınavında ilçe 14.´sü 2022 Siyer Sınavında Türkiye 59.´su 2023 LGS Sınavında puan ortalaması olarak ilçe 1.´si ( Özel okullar hariç.)

Saatler: 08:30-15:30 Paartesi 08:30-14:40 Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma
Isınma: KALORİFER
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: Öğretmen servisi bulunmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2021 LGS sınavında ilçe genelinde 34 resmi ve özel okul arasından 14. sırada yer almaktadır. 2023 LGS sınavında ilçe genelinde 38 resmi ve özel okul arasından 3. sırada yer almaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Kurumumuz üst kurumlara ( Ortaöğretim-Lise ) yüzde 100 öğrenci yerleştirmektedir. Bütün öğrencilerimize üst kurumlara tercih zamanında Okul İdaresi ve Rehber Öğretmen olarak rehberlik etmekteyiz.
Sportif Etkinlikler: Milli bayramlarda kutlama programları, bahar aylarında okul içi ve okullar arası futbol turnuvaları, ulusal atletizm yarışmalarına katılım.
Bilimsel Etkinlikler: Laboratuvar ortamında öğretmen gözetiminde deneyler yapma.
Proje Çalışmaları: Tübitak 2023 B Kategorisi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: E-Twining, Erasmus.
Kontenjan Bilgileri: 25

Telefon - 5051104330

Belgegeçer - (412) 611 5730

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://asagibitikciihoo.meb.k12.tr

Adres - AŞAĞI BİTİKÇİ MAHALLESİ AŞAĞI BİTİKÇİ KÜME EVLERİ NUMARA 58 ERGANİ / DİYARBAKIR

Öğretmen :17
Öğrenci :257
Derslik :8
Kütüphane Kitap Sayısı :250
Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM (TAM GÜN)

Yerleşim Yeri - AŞAĞI BİTİKÇİ KÖYÜ

Adres - AŞAĞI BİTİKÇİ MAHALLESİ AŞAĞI BİTİKÇİ KÜME EVLERİ NUMARA 58 ERGANİ / DİYARBAKIR

Ulaşım Minibüs ile ulaşım yapılmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Ergani´ye 40 km, Diyarbakır´a 65 km mesafede bulunmaktadır.